tervetuloa
organisaatio
lukineuvolat
uutiset
tiedotteet
tietopankki
julkaisut
tapahtumakalenteri
nettineuvoja
linkit
arkisto
p svenska

Lukineuvolan uutisia

28.8.2007

Opintoseteleitä oppimisvaikeuksisille Tampereella

Ahjolan kansalaisopistossa ja Tampereen työväenopistossa on haettavana opintoseteleitä oppimisvaikeuksisille ja maahanmuuttajille. Opintoseteleitä voi hakea hakulomakkeella, joka löytyy sivuilta www.tampere.fi www.ahjola.fi Lisäksi lomakkeita voi hakea Ahjolan kansalaisopistosta, Tampereen työväenopistosta tai Sampolan kirjastosta. Oppilaitos voi hakemuksesta myöntää opintomaksusta alennusta tai vapautuksen.
Lisätietoja: Tuula Vatanen (Tampereen työväenopisto), puh. 03-5654 2202 tai Eeva Visala (Ahjolan kansalaisopisto), puh. 044-553 8414.

12.1.2007

Lukineuvolassa riitti kävijöitä Lääkäripäivilläkin

Lukineuvola osallistui telttoineen Lääkäripäiville 7-11.1.2007 Helsingissä. Teltalla oli mahdollista osallistua pikaluki-ja havaintokanavatestiin. Kävijöitä Lukineuvolassa oli välillä jonoksi asti, kaikkiaan n. 900.

8.1.2007

Lukineuvola julkaisi maamme ensimmäisen terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun opaskirjan lukivaikeudesta

Lukineuvola-hanke julkisti Lääkäripäivien yhteydessä 8.1.2007 terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun opaskirjan lukivaikeudesta. Kyseessä onkin maamme ensimmäinen opaskirja lukivaikeudesta terveydenhuoltosektorille. Nimeltään opaskirja on ”Korvatulehduksista kouluhaluttomuuteen, unihäiriöistä uupumiseen – Lukivaikeusko terveydenhuollon asia?”

5.1.2007

Joensuun lukineuvola muutti, osoite pysyy samana

Joensuun lukineuvola on siirtynyt uusiin tiloihin vuoden alussa. Neuvolan osoite Koskikatu 7 pysyy kuitenkin edelleen samana ja vastaanotto samassa rakennuksessa kuin ennenkin.

3.10.2006

Lukineuvoloiden ovet auki jo vuoden: Asiakastulva ruuhkauttaa toimintaa

Maamme ensimmäiset lukineuvolat avasivat ovensa vuosi tasan vuosi sitten 3.10.2005. Jo ensimmäisen vuoden toiminnan aikana tarve lukineuvolan ohjaus- ja neuvontapalveluille on ollut aivan ilmeinen. Asiakas-ja yhteydenottotulva neljälle lukiasiamiehelle on ruuhkauttanut neuvoloiden toimintaa ja käyntiaikoja lukiasiamiehelle on joutunut odottamaan jopa kuukauden. Kaikkiaan lukineuvolat ovat tavoittaneet tähän mennessä yli 12 000 henkilöä asiakstyöllään, tapahtumillaan ja koulutuksillaan. Puhelimitse, sähköpostitse tai käyntiajan varaamalla lukiasiamiehiä on lähestynyt jo n.1700 asiakasta. Lisäksi hanke on vuoden aikana kouluttanut jo yli 1000 ammattilaista lukiasioihin. Asiakkaista koulutuksessa olevia on 40%, työelämässä 29% ja työttömänä 13%. Asiakkaiden keski-ikä on ollut 34-vuotta. Naisia kävijöistä on 70%, miehiä 30%.

1.10.2006

Vaasan lukineuvolassa uusi lukiasiamies

Vaasan seudun lukineuvolan lukiasiamies on vaihtunut. Uutena lukiasiamiehenä on aloittanut Gunilla Toivonen. Samalla Vaasan lukineuvola on saanut uuden sähköpostiosoitteen: vaasa.lukineuvola@vaasa.fi Vaasan seudun lukineuvola palvelee asiakkaitaan kaksikielisesti, sekä suomeksi että ruotsiksi.

3.2.2006

Lukineuvolat ovat tavoittaneet jo tuhansia

Lukineuvolat avasivat ovensa 3.10.2005 ja käyntiin hankkeen asiakastyö on lähtenyt onnistuneesti. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana lukineuvolat ovat tavoittaneet asiakastyössään, koulutuksissaan ja tapahtumissaan jo lähes 5000 henkilöä. Yhteydenottoja on tullut niin erilaisilta oppijoilta kuin ammattilaisiltakin. Kävijöitä on ollut kaikilta koulutusaloilta, ja niin työelämässä olevia aikuisia kuin työttömiäkin. Eläkeläisetkin ovat löytäneet lukineuvolan. Suurimman kävijäryhmän ovat kuitenkin muodostaneet opiskelijat, erityisesti ammattikorkea-ja korkeakouluopiskelijat.

13.1.2006

Lukineuvola Lääkäripäivillä: ennätyksellinen yleisömäärä

Lukineuvola-hanke osallistui Helsingissä järjestettyjen Lääkäripäivien messuille 8-11.1.2006 ja keräsi ennätyksellisen kävijämäärän. Kävijöitä lukiteltalla oli pitkälti toista tuhatta. Pelkästään pikalukitestejä ja havaintokanavatestejä tehtiin teltalla runsaat 800 messujen aikana. Suuri osa kävijöistä oli lääkäreitä tai lääketieteen opiskelijoita ja lukivaikeusasioihin tutustuminen kiinnosti lääkärikuntaa kovasti.

17.10.2005

Lukineuvolat avasivat ovensa Joensuussa, Tampereella, Helsingissä ja Vaasassa.

Lukineuvolat avasivat ovensa Joensuussa, Tampereella ja Helsingissä 3.10 ja Vaasassa päivää myöhemmin, 4.10. Ensimmäisten kahden viikon aikana lukineuvoloissa oli lähes 1000 kävijää.